zaterdag 6 september 2014

Afval minimaliseren in de voorraadkast

Omdat ik naast het minimaliseren van spullen ook mijn afval wil minimaliseren heb ik deze week eens een blik in mijn voorraadkast geworpen. Poeh, das even schrikken. Best veel verpakkingen.
Ik kan nog best veel leren van mensen zoals Bea Johnson en Emily-Jane Lowe-Townley.

En omdat winkels zonder verpakkingen hier in Nederland nog niet vindbaar zijn, moet je een beetje creatief zijn en zoals met alles klein beginnen.
Ik heb als eerste een aantal glazen voorraadpotten aangeschaft. Niet echt minimalistisch, ik weet het, maar wat staat dat mooi zeg! Lekker overzichtelijk en veel mooier dan al dat plastic en schreeuwende verpakkingen.
Maar goed, in die glazen potten heb ik naast pasta's, rijst en verschillende meelsoorten ook walnoten, amandelen, koekjes en rozijnen. Nu is het de bedoeling natuurlijk dat ik de volgende keer de potten bijvul zonder de inhoud te kopen met een verpakking er om heen.

De walnoten en amandelen ga ik bij de notenboer kopen, die vlakbij mijn werk zit. Eigen (tupperware)bakje mee natuurlijk! Of misschien koop ik ook wel een katoenen notenzakje. Thuis dan maar overhevelen in de glazenpot. (En nu maar hopen dat ze me niet voor gek verklaren in die winkel.)

De rozijnen heb ik nog niet bedacht, maar ik denk dat die wel los op de markt te krijgen zijn. Hier komen in ieder geval komen er niet meer papieren rozijnendoosjes in huis voor dochterlief. Bovendien is massa-inkoop ook nog vele malen goedkoper.

Koekjes maak ik regelmatig zelf, maar ook wel eens niet.

En de pasta's, rijst en meel? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Ik hoop dat een winkel zoals op het filmpje hieronder ook snel in Nederland komt. (In België is hij er al) En ondertussen zijn tips van harte welkom!


1 opmerking:

  1. In Utrecht hebben we in de Twijnstraat sinds kort Bag&Buy, zelfde concept! Ziet er goed uit en is best uitgebreid! :)

    BeantwoordenVerwijderen