vrijdag 22 augustus 2014

Hoeveel winterschoenen?

Ken je dat? Dat je regelmatig nieuwe schoenen koopt, dat de oudere altijd blijven liggen omdat je uiteindelijk bijna altijd dezelfde schoenen draagt? Dat kan natuurlijk anders!

Oké, een echte minimalist heeft genoeg aan 1 of 2 paar schoenen voor in de winter, maar aangezien ik maar een wannabe minimalist ben tel ik er nog een aantal paar bij op.

Ik heb nooit echt een schoenentik gehad gelukkig, dus het aantal winterschoeisel staat op dit moment op 9.

Ik vroeg me af welk schoeisel een vrouw minstens in de kast moet hebben staan en kwam tot de volgende conclusie.

1. Pantoffels 
Heerlijk warm, ik draag ze altijd als ik thuis ben. Sommige mensen hebben overigens ook genoeg aan een stel dikke sokken.
2. Snowboots
Ik heb ze eigenlijk pas vorig jaar gekocht en toch vind ik dat ze hier op de lijst thuishoren. Aangezien ik veel loop (dus ook door de sneeuw) heb ik al vele mooie nette laarzen in de container kunnen gooien. Als je gewone nette zwarte snowboots koopt kun je ze ook gewoon leuk aan bij een spijkerbroek zonder dat je voor jan met zijn korte achternaam loopt. En bovendien zijn snowboots heeerlijk warm! Als je net als ik altijd oude voeten hebt is het werkelijk een genot om op koude winterdagen aan te trekken.
3. Schoenen met hak
Een hakje voor feestjes en dergelijke is een must voor een beetje vrouwelijke vrouw. Voor de winter kies ik zelf voor hoge laarsen met hak, lekker warm en staat ook leuk bij een jurkje.
4. Nette schoenen zonder hak
Soms wil je nette schoenen aan, maar omdat je veel moet lopen wil je geen hoke hakken aan. Dan kies je voor een paar leuke nette laarsjes zonder of met een heel klein hakje.
5. Wandelschoenen/sneakers
Voor op vakantie of wanneer je een stevige wandeling wilt maken. Lekker bij een spijkerbroek. Kies wel voor een stel die een beetje winterproof zijn.

Oke, 5 paar dus.
Dat betekent dat ik 4 paar weg ga doen. Heb nog te veel laarzen liggen die ik eigenlijk ook nooit draag omdat ik ze zelf niet mooi meer vind, maar nog te mooi zijn voor de container. Maar gelukkig is er ook nog een kledingcontainer. Mijn schoenenrekje is in ieder geval weer netjes! En het allermooiste nog, alle schoenen passen erop!!!

P.s. Let erop als je nieuwe schoenen koopt, die je niet dagelijks draagt, dat ze over een paar jaar nog in de mode zijn. Kijk dus uit met felle kleurtjes en aparte modellen. Op neutralere modellen raak je mindersnel uitgekeken.

Hoeveel schoenen heb jij staan in je kast?
4 opmerkingen:

 1. leuk! heb ook 5 paar voor de winter. Waaronder warme laarzen voor op de fiets. Dubarries....ze gaan op dit moment al 5 jaar mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig! Moest even googleën wat Dubarries waren, maar zien er erg stoer en duurzaam uit! Het kost wat, maar dan heb je ook wat! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klopt! ik heb de hoge. Bij een leuke spijkerrok met maillot en spijkerbroek met smalle pijjp: altijd leuk Ik pas mn kleding aan bij deze laarzen......Heb al in geen jaren meer hoeven investeren in goede laarzen. Dus het geld heb ik er al lang uit. En geen koude voeten op de fiets in de winter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf kan ik ook niet genoeg schoenen in huis hebben.
  Ik blijf altijd uit kijken naar nieuwe schoenen.
  Je weet maar nooit wat je tegenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen